Aerial 51 is een indoor rotorpark, met een post-apocalyptisch thema, waar gevlogen kan worden met drones/quadcopters. Het is dé plek om te leren vliegen met een drone of juist je vliegvaardigheden te vergroten. Het vliegen met de drones wordt grotendeels gedaan in FPV (First Person View), wat inhoudt dat de drone is uitgerust met een camera en jij hem bestuurt door naar een beeldscherm of door een FPV-videobril te kijken en zo het gevoel krijgt dat je in de drone zit. Dan kun je gaan drone racen of juist rustig rondjes vliegen, het is allemaal mogelijk in Aerial 51!
Omdat het een indoorbaan is, is het niet mogelijk om met race drones te vliegen die een grotere propeller diameter hebben dan 3 inch (7,6 cm). Aerial 51 biedt de mogelijkheid om met ondersteuning je eigen drone te bouwen, programmeren en te vliegen.

De leden van Aerial 51 maken het luchtruim in Aerial 51 regelmatig onveilig, maar wees gerust: er is een veiligheidskooi gebouwd om de toeschouwers en piloten een veilige haven te bieden. De enthousiaste clubleden van Aerial 51 helpen je ook graag drone gerelateerde problemen op te lossen. Of het nu gaat over het bouwen van een drone of juist de fine-tuning, er is altijd wel iemand die je verder kan helpen. Ook organiseren wij regelmatig spontane vlieg-bijeenkomsten om buiten te vliegen, het is dus een actieve gemeenschap met veel liefde voor het drone vliegen.

Aerial 51 is gelegen in het Rensenpark te Emmen (Hoofdstraat 20, 7811 EP Emmen), het voormalige Noorder Dierenpark in de oude Americasa kas. Aerial 51 is ook toegankelijk via de Sterrenkamp 37 (zij-ingang) of via de Minister Manstraat 54 (zij-ingang). Kom gerust een kijkje nemen, de toegang is gratis en iedereen is welkom. De kas is toegankelijk voor bezoekers en piloten op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur . Clubleden kunnen 7 dagen per week terecht, op afspraak.
Het initiatief voor dit prachtige concept ligt bij Jonathan en wordt medemogelijk gemaakt door Toolbox Emmen.